Uspori i koračaj lagano

 

Volimo da kontrolišemo situaciju i da brzamo kada su u pitanju objekti naše požude, pa tako žurimo s prvim "Volim te", seksom, razmišjanjem o zajedničkom životu, braku, deci. Nestrpljivi smo da napravimo sledeći korak, pa često gubimo sebe same u tom procesu. Gubimo dodir s prijateljima, poslom, porodicom, interesovanjima i hobijima. Zato, uspori. Pusti da se stvari same dešavaju. Ukoliko je potrebno da prođe pet godina kako bi vaša veza prešla na sledeći korak, neka tako i bude. Čemu žurba?

Govori o svojim potrebama

Moraš da kažeš kada ti je potrebno "slobodno" veče ili nekoliko dana, samo da bi uživala u samoći. Bilo da je u  pitanju vreme, koje ćeš provesti sama sa sobom ili radno, sa svojim prijateljima, porodicom ili hobjima, moraš to i da kažete. Čak i ukoliko misliš da ne želiš i da ti nije potrebno "slobodno" vreme. Nemoj sebe zanemarivati zarad veze i ljubavi.

Ne zaboravi svoje prijatelje, porodicu, posao, hobije

U ranoj fazi veze i romanse, želimo da provodimo vreme samo sa svojim partnerom. Međutim, čak i kada bi radije provela veče s dečkom, prihvati poziv za koncert s drugaricama i ostavi dragog kod kuće. Nastavi da ideš na časove plesa, na koje si ranije išla. Samo zato što imaš novu ljubav, ne znači da ne treba da se odvajate.

VIŠE: 6 saveta da poboljšate odnos s partnerom (u svakom smilsu)

Provodi vreme sama sa sobom

Idi sama u teretanu ili u bioskop. Radi sve stvari koje si radila kad si bila singl, ne tako učestalo kao pre, ali s vremena na vreme. Nemoj da zoveš svog dečka na svako dešavanje na koje ideš. Vreme koje provedeš sama sa sobom je ključno u razumevanju sebe i postavljanje dobrih i zdravih temelja u vezi.

Nauči da kažeš "Ne"

Moraš da naučiš da kažeš "Ne". Ako ne želiš da se večeras vidiš s dečkom, reci mu to. Ako uđep u loše navike potvrdnog klimanja glavom čak i kada to ne misliš, zanemaruješ svoje potrebe. Možda ti se sada čini kao mala stvari, ali na duže staže će ti pomoći da izgradiš svoju nezavisnost i autonomiju u vezi.  

Tagged Under